Bunătatea personală sau generală se manifestă, de regulă, în pragul marilor sărbători de peste an. Atunci suntem cu adevărat sensibilizaţi de lipsurile şi problemele celorlalţi şi decidem să realizăm minime acţiuni de ajutorare a celor mai puţin norocoşi.

Vizual CB 1

Din fericire există, dacă vă vine să credeţi, Campionatul de Bine ! Acest campionat susţine o competiţie din dorinţa de a strânge donaţii, fiind adresată ONG-urilor din România. Competiţia organizată de către Bursa Binelui care este singura platformă online de donaţii necomisionate din România, desfăşurată în perioada 5 Dec. 2017- 19 Febr. 2018, va recompensa la finalul ei 3 proiecte câştigătoare din cele 44 de proiecte şi iniţiative sociale înscrise ale celor 43 de organizaţii neguvernamentale şi mulţi alţi oameni de bine.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?StageId=14&editionId=6

Premiul constă în dublarea sumei strânse pe perioada Campionatului de Bine în limita a 5000 de Euro. Unul dintre cele mai lăudabile aspecte ale acestui campionat este faptul că donaţiile nu sunt comisionate, iar donaţiile pot fi chiar minime ( simbolice) ( de 5 sau 10 lei ) ! Campionatul de Bine se găseşte la a 5-cea ediţie !

Image result for bursa binelui

Proiectele înscrise ar merita fiecare premiat şi implementat, regăsindu-se proiecte de susţinere a categoriilor defavorizate sau vulnerabile ale societăţii, de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă din mediul rural sau urban, etc. Unul dintre cele mai emoţionante proiecte înscrise şi care stârneşte emoţie şi sensibilitate, având de asemenea potenţialul de a implica pe cei mici şi tineri pentru a fi activi şi a susţine natura, mediul înconjurător şi relaţiile cordiale în societate este “Grădini şi Şcoli Prietenoase cu Natura” ! Proiectul se adresează proprietarilor de grădini şi instituţiilor şcolare şi sanitare, rezervaţiilor şi tuturor iubitorilor de animale, propunând amplasarea cuiburilor artificiale, a materialelor de cuibărire, hrănirea animalelor şi păsărilor pe perioada anotimpurilor nefavorabile, plantarea tufelor şi florilor pe care animale precum veveriţa, bufniţa pitică sau ariciul le preferă. Scopul proiectului este de a conştientiza, educa, informa şi implica un cât mai mare număr de elevi şi cadre didactice, proprietari de grădini în conservarea şi creşterea biodiversităţii în cursul unui an calendaristic sau şcolar.

 

Proiectul “Grădini şi Şcoli Prietenoase cu Natura” este un proiect deosebit de atractiv, activ la nivel naţional, fiind susţinut şi propus de către Asociaţia Ornitologică Română, organizaţie neguvernamentală şi non-profit care derulează activităţi de protejare a păsărilor şi naturii.

Image result for bursa binelui

Succesul Campionatului de Bine este complet,excelent,desăvârşit prin proiectul: “Grădini şi Şcoli Prietene cu Natura” !

Image result for bursa binelui