Am auzit cu toții ca un corolar al existenței noastre și în special al vieții în sine expresia: ”Planeta noastră este Casa nostră … !”

Personal sunt deosebit de încântat, aș spune chiar în extaz și beatitudine atunci când văd un spațiu verde, când aud o pasăre exersându-și trilurile. O floare, frunzulițe fel de fel, legume pot însenina diminețile dumneavoastră și pot transforma cu minime eforturi spațiul care altfel ar fi fost sterp sau în cel mai ”fericit” caz plin de buruieni și complet inestetic.

În fiecare om spiritul de salvator e ON. Tu ce faci pentru a proteja  planeta? #SaveThePlanet #Wehasnolimits – Bookmymind

Fiind mare iubitor de natură am intreprins de mai multă vreme acțiuni de îmbogățire a spațiului verde din curte și din grădină, experimentând diferite soiuri și specii, adorând verdele și exuberanța acestora. Alături de lăcrimioare, lalele, viorele primăvăratice mă fortifică peste an aronia și pomii fructiferi ( cireși, caiși, piersici, meri) și dau un aspect plăcut ienupărul și brăduții. Într-un brad de înălțime medie de la stradă stau la joacă și își fac siesta păsărele, vrăbii, pițigoi…

Solutii complete de electricitate si gaz pentru caminul tau - E.ON Energie  Romania

Admir peste tot unde am ocazia tainele naturii și a biosferei. România mai are din fericire numeroase teritorii virgine unde autenticitatea amprentei divine poate fi observată în plinătatea ei. Din nefericire însă pentru a menține o planetă verde trebuie să depunem mari eforturi în acest prim secol al mileniului trei. Activitățile umane poluante și novice ale ultimelor secole amenință ecosistemul planetar și în acest sens fiecare persoană are o responsabilitate aparte. Fiecare locuitor al planetei este chemat să contribuie pentru refacerea planetară și pentru ca visul într-o planetă verde să se îndeplinească.

Și dacă pericolele și amenințările cauzate de deteriorarea ecosistemului planetar cresc exponențial conducând la dezastre uneori din fericire există și luări de poziție deosebit de ample care propun acțiuni energice atât din partea autorităților abilitate , cât și din partea companiilor sau a întreprinzătorilor individuali. Campaniile ecologiștilor sau cele cu profil ecologist își propun să informeze populația și să coopteze voluntari din rândurile tinerilor sau a celor care iubesc natura.

O inițiativă notabilă la nivel național este în plină desfășurare. E.On România a lansat campania ”We has no limits” prin care adresează tuturor o invitație la construirea unui viitor mai bun, mai verde, mai sustenabil… Una dintre devizele E.On România este: ”Când „Eu” devine „Noi”, se întâmplă lucruri extraordinare.Fiecare gest mic contează când acționăm împreună.”

Mi-am propus de multă vreme să iau atitudine în privința modurilor prin care pot contribui la o poluare cât mai redusă și cred că lucrurile pot începe cu fiecare dintre noi. Un consum cât mai redus la energie, în măsura în care îmi permit intenționez să accesez cele mai nepoluante mijloace și metode de producere a energiei, informarea celorlalți concetățeni privind efectele nocive ale poluării și beneficiile pe termen lung ale utilizării unor energii regenerabile. Am avut chiar inițiativa de a colabora cu o mare firmă care comercializa produse de ultimă generație din domeniul energetic și de regulă răspund afirmativ oricărui voluntariat care susține viața nepoluantă și o natură cât mai înfloritoare și aproape de oameni…

Vă invit să comentați și dumneavoastră acest subiect atât de sensibil și actual și care dă o notă de civilizație și de maturitate umanității însăși vrând, nevrând… Sunteți invitați de asemenea să realizați propuneri sau sfaturi din această categorie sau să vă argumentați ideile de sustenabilitate…

e.on - Home | Facebook

De asemenea E.On România a lansat și un concurs adresat copiilor numit Școala Verde și care premiază tinerii de gimnaziu preocupați de mediul înconjurător cu 3000 Euro.

E.ON lansează concursul național „Școala Verde”, dedicat ideilor  ECO-responsabile - Monitorul de Botoșani

Soluțiile E.On România nu se limitează doar la soluții de menținere și recreare a spațiilor verzi, ci conform profilului energetic propune cele mai moderne metode și mijloace pentru obținerea energiilor verzi, regenerabile. O lume mai verde, mai bună poate începe și cu noi prin E.On România … !

O planetă verde înseamnă oameni sănătoși … !